JEET KUNE DO (JKD) - A megállító ököl útja

Bruce Lee az 1960-as években a Wing Chun (mint alapstílus), az északi és déli Imádkozó Sáska, a Choy Lee Fut, a Sas Karom, a Boksz, a Birkózás, a Vívás és a Ju - Jitsu elemeire alapozva kialakította saját harci rendszerét és küzdelmi taktikáját, mely semmit nem veszített hatékonyságából az elmúlt évek alatt. A Jeet Kune do jelentése a Megállító Ököl Útja. Művészet, melyet egyetlen stílus sem szorít korlátok közé, de bármely stílust vagy módszert képes felhasználni, alkalmazni. A mozdulatok, élesek, pontosak, célratörők. Egyik mozdulatból indul a következő, a mozgás folyamatos mindaddig, amíg a célt el nem érjük.
A Jeet Kune donem hagyományos, állandóan változik. Egyszerű, hatékony, közvetlen, mentes minden szükségtelen mozdulattól. Felhasznál minden utat anélkül, hogy bármelyik is korlátozná, alkalmaz bármelyien technikát vagy módszert, amely hasznára válhat. Tartózkodik a felszínestől, áthatol a bonyolulton, a probléma szívébe hatol, és a lényegre mutat.
Bruce Lee a Jeet Kune Do-val, mint az első "kevert" stílussal lefektette a mai, modern MMA alapjait!Jun Fan Gung Fu

Alapok: A Jun Fan Gung Fu alaptechnikái a Wing Chun, a Kali, a Thai Box, Sáska kung fu, box, jiujitsu és egyéb stílusok technikáit tartalmazza.
Kickboxing/thaiboxing: a Jun Fan Gung Fu alaptechnikái, ütések, rúgások, védések megtanulása után ezeket, kombinációkban gyakorolják, illetve ezek elleni védekezéseket.
Trapping: a trapping a kezek, lábak csapdába ejtését jelenti. Azaz egy pillanatig rögzíti a gyakorló az ellenfele karját, így nem tud védekezni, amíg a támadását végrehajta. Ez a rész magába foglalja a kontaktreflex-fejlesztés, kis távolságban történő gyakorlatokat. Itt a Wing Chun és Kali egyes gyakorlatain keresztül fejlesztik a gyakorló képeségeit.
Grappling: feszítések, csavarások, törések, földrevitelek...ez jellemzi ezt a részt. Itt a Kali és jiu-jitsu technikák vannak túlnyomórészt.Jeet Kune Do - a támadás 5 útja

A támadás 5 útja a Jeet Kune Do taktikáit foglalja magába, a korábban megtanult alapokat rendszerezi, amelyeket a küzdelem során hogyan tudja alkalmazni a gyakorló.

Single Direct Attack (SDA) - Egyszerű közvetlen támadás
Attack by combination (ABC) - Támadás kombinációval
Hand Immobilizing Attack (HIA) - Támadás kezek csapdába ejtésével
Attack by Drawing (ABD) - Támadás nyitással/ráhúzással
Progressive Indirect Attack (PIA) - Támadás megtévesztéssel